När du får detta nyhetsbrev i din hand är det maj – den sista månaden innan sommaren slår till. Enligt flera metreologer kan årets sommar bli lika varm som den vi hade 2018. Så se över solkrämslagret och planera för många dagar vid en strand under ledigheten.

Under veckorna 28-32 kommer föreningen vara sporadiskt bemannad men det går alltid att ringa oss och lämna nummer på telefonsvararen så kontaktar vi dig så fort möjlighet ges. Föreningen kommer att få tillökning i personalskaran framöver. Janicka kommer att till en början att arbeta med samtal och aktiviteter. Hon har en lång bakgrund inom vården vilket vi tror kommer att vara en tillgång för er medlemmar. Hon delar också många av era erfarenheter som gjort att ni sökt er till föreningen en gång.

Vi vill än en gång påminna om att den 6 juni infaller eventet BapRun på Åby Travbanas parkeringsplats mellan klockan 10-16. Detta är en ”Barnens dag” där allt är gratis för alla barn, upp till 15 år, såsom hamburgare, dricka, glass, popcorn och spunnet socker. På plats finns det mängder av aktiviteter: hoppborgar, ansiktsmålning, supersportbilar som barnen får åka i, superhjältar, Star Wars karaktärer, supercross uppvisning och mycket mycket mer. Alla barn kommer även få en lott med garanterad vinst. Läs mer på: www.baprun.se

Stödjande aktiviteter för vuxna i höst

Stödgrupp under kvällstid
I höst erbjuder vi anhöriga en stöd- och samtalsgrupp i våra lokaler. Träffarna kommer att ledas av Jennie Isakzon, Leg, psykoterapeut, som har arbetat i över 20 år med sexuella övergrepp i olika verksamheter med barn, vuxna, närstående och familjer. Jennie har arbetat med både gruppbehandling och i individuella terapier. Gruppen kommer att träffas kvällstid, kl 18.00, i föreningens lokal med start den 14 september. Vi ser gärna att du har möjlighet att delta under alla grupptillfällen och hoppas på givande och utvecklande kvällar tillsammans. Varje tillfälle kommer kretsa kring ett tema. Vi börjar varje träff med en lättare måltid tillsammans. Mer information kommer att ges i samband med anmälan.

Onsdagsträffar
Onsdagsträffarna är en del av föreningens stödjande verksamhet för anhöriga. Tanken bakom träffarna är att komma ut i ett positivt sammanhang och uppleva en känsla av gemenskap och samhörighet tillsammans med andra. Du får en möjlighet att skratta och ha roligt med andra drabbade som förstår vad du går igenom. Vi ser gärna att du är med under hela träffen. För att kunna planera vill vi att du anmäler dig inför varje träff. Höstens datum: 6/9, 4/10, 8/11, 6/12

Badminton
I höst kommer vi erbjuda medlemmar att spela badminton 1 gång i veckan tillsammans med oss. Det är en motionsform, som i princip alla kan utöva. Så boka in tisdagar efter lunch redan nu!

Sommarskoj med oss

Heldag på Liseberg
Boka in lördagen den 17 juni och gå med oss på Liseberg. Föreningen bjuder på inträde till stora och små och givetvis får alla barn åkpass till parkens alla karuseller såsom Valkyria, Kaffekopparna och Flumeride. För de allra minsta finns det massor av platser att utforska såsom Kaninlandet, Barnteater och lekplatsen Barnens Paradis. Det finns något för alla åldrar. Antalet biljetter är begränsat – din anmälan måste bekräftas av personal. Besked ges efter att anmälningsdagen har passerat.
Sista anmälningsdag 9 juni!

Resa till High Chaparall
Välkommen till Vilda Västern, High Chaparall, lördagen den 1 juli. High Chaparall är en genuin vilda västern-miljö med bisonoxar, ponnyridning, hjulångare, indianer, cowboys och häpnadsväckande shower – allt samlat på en plats. Du kommer att få möjlighet att vaska guld – precis som förr i tiden, hoppa på tåget till New Mexico och möta banditer och givetvis ta en ridtur, som en äkta cowboy eller cowgirl, på en ponnyhäst. Föreningen står för bussresa, entré, tågbiljett, guldvaskning, lunch samt fika.
Sista anmälningsdag är 16 juni!

Dagsläger
Nytt för i sommar är att vi kommer att erbjuda spontana sommaraktiviteter för stora och små. Det kan vara allt ifrån att vi spelar minigolf, paddlar kanot eller åker och badar tillsammans. Inbjudningarna kommer att vara med ganska kort varsel och skickas ut via mejl. Är du intresserad av att få information och inbjudan till dessa aktiviteter behöver du anmäla dig till erika@atsubgbg.nu
Skriv i anmälan: Dagsläger

nyhetsbrev 230428