Planeringen för året 2021 är i full gång och nedan kan du läsa om det som händer i närtid. Allt dock i lite mindre skala och med färre deltagare till en början – det är därför extra viktigt att du anmäler dig och avbokar om du känner dig det minsta sjuk! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det är viktigt att du som medverkar personligen gör detsamma. Detta innebär också att vissa aktiviteter kan komma att ställas in med kort varsel.

Vårens stödjande gruppaktiviteter för vuxna:
Under våren kommer vi erbjuda Onsdagsträffar och i skrivande stund planerar vi säkra aktiviteter utifrån de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ställt. Träffarna är en del av föreningens stödjande verksamhet för anhöriga. Tanken bakom träffarna är att komma ut i ett positivt sammanhang och uppleva en känsla av gemenskap och samhörighet tillsammans med andra. Du får en möjlighet att skratta och ha roligt med andra drabbade som förstår vad du går igenom. För att kunna planera vill vi att du anmäler dig inför varje träff.
Vårens datum: 31/3, 28/4, 26/5, 23/6

Välkommen till Fredagsfrukost tillsammans med oss i vår lokal. Från klockan 8.30 dukar vi upp med färskt bröd, flingor, yoghurt, frukt och smaskiga pålägg. Under frukosten ges du möjlighet att prata om livet och dess glädje och utmaningar under trygga former. Aktiviteten är en del av föreningens stödjande verksamhet för anhöriga. På grund av rådande pandemi vill vi att du anmäler dig inför varje träff.
Vårens datum: 19/3, 16/4, 7/5, 4/6

Våra Tisdagsträffar fortsätter även under våren. Att vara ute i friska luften och långsamt promenera skapar positiva energier i både kropp och själ. Tisdagar klockan 13.00 träffas vi vid Linnéplatsen och tar en promenad tillsammans.
Vi startar tisdag den 23 februari för alla som vill och är utan förkylningssymptom. Om vädret tillåter tar vi en gemensam fika på en uteservering i närheten. Tisdagsturen är öppen för både vuxna och fyrfotade vänner. Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder – promenaden genomförs oavsett väderlek. På grund av rådande pandemi vill vi att du anmäler dig inför varje Tisdagstur.

Har du svårt att komma loss under dagtid? Nu börjar vi med våra Torsdagssnack igen – en möteplats för vuxna under kvällstid. Du får möjlighet att i ett tryggt sällskap och sammanhang prata om det svåra, jobbiga, roliga, komiska och underbara. Vi bjuder på lite mat och dryck när du kommer. På grund av pandemin och de restriktioner som finns behöver du anmäla ditt intresse. Vi har en maxgräns så det är först till kvarn.
När: 25/2, 25/3, 22/4, 20/5, 17/6
Tid: 17-19
Var: Vår lokal, Föreningsgatan 8B

Stödjande samtal – enskilt eller i grupp – helt digitalt
Från och med 2021 erbjuder vi dig som behöver stödsamtal, rådgivning eller annan hjälp möjlighet att få detta digitalt. Allt du behöver är tillgång till en smartphone, dator eller läsplatta. Du bokar tid som vanligt och kommer att få en länk till din e-post – du behöver inte ladda hem något program eller liknande. Vi arbetar med verktyget zoom.
Vi planerar också att under våren erbjuda stödgrupper helt digitalt. Mer information om detta kommer – är du intresserad går det utmärkt att anmäla ditt intresse redan nu.

Läs mer här: medlemsbrev210205