Våren har äntligen kommit för att stanna. Snödroppar, påskliljor och krokusar går att skåda i varje rabatt. Många av er kanske redan är ute och har påbörjat rensa ut och plantera inför sommaren.
På föreningens årsmöte fick vi ett tillskott i vår styrelse – Yvonne Kullenstjärna. Yvonne har bland annat skrivit boken ”Jag kommer aldrig mer att vara tyst – en handbok för överlevare och några till”. Varmt välkommen till oss!

Kontakta Jeanette eller Helena för mer information och anmälan till aktiviteterna på telefon: 031-20 99 49. Anmälan till våra aktiviteter är bindande och MÅSTE bekräftas av personalen!

Aktiviteter:

Påsklovet

Föreningen vill gärna hitta på något tillsammans med er under påsken och bjuder därför på ett äventyr i minigolfens tecken, måndagen den 10 april. Alla kan spela, såväl stor som liten gammal som ung. Äventyrsgolfbanan är på konstgräs och ett varv är 18 hål – och håller tävlingsstandard. Vi börjar aktiviteten med en gemensam lunch tillsammans. Helena och Jeanette finns på plats från föreningen. Sista anmälningsdag är fredag 7 april!
När: Måndagen den 10 april
Tid: Samling klockan 11.15
Var: Vi träffas utanför Stars and Stripes på Klangfärgsgatan 3 i Västra Frölunda

Onsdagsträffar

Föreningens satsning på onsdagsträffar har varit populära. Under våren har vi tre träffar kvar som nu är färdigplanerade. Vi träffas alltid för en gemensam lunch och tillbringar sedan några timmar tillsammans. Skriv gärna upp träffarnas datum och var med på den/de som passar just din vardag. Givetvis är detta helt kostnadsfritt men du behöver anmäla dig för att underlätta planering. Kontakta Helena för mer information och anmälan.
Datum kvar under våren: 5/4, 26/4, 17/5
Onsdagen den 5 april- vi äter lunch för att sedan dansa linedance.
Onsdagen den 26 april – vi äter gemensam lunch och och utforskar Trädgårdsföreningen.
Onsdagen den 17 maj – vi äter gemensam lunch och och lär oss scrapbooking.

Enda vittnet – manifestation 3 maj

Alldeles för få anmälningar leder vidare till åtal och fällande domar vid sexuella övergrepp mot barn. Föreningen vill genom manifestationen uppmärksamma bristen på upprättelse för utsatta barn, unga dess anhöriga.
De tysta mjukisdjuren gestaltar rädslan, ensamheten, sorgen och lidandet hos dem vi möter varje dag.
Manifestation kommer att finnas på plats från klockan 12.00 på Järntorget. Kom gärna förbi – det går alldeles utmärkt att lämna mjukisdjur på plats.

Pliktadagen 14 maj

Söndagen den 14 maj mellan klockan 12-16 går Pliktadagen av stapeln. Dagen går i barnets tecken och det kommer att vara fullt av härliga aktiviteter – för både barn och vuxna. Ansiktsmålning, trollkarl, poängpromenad, pärling, målning och mycket musik från scenen. Kom och utforska Göteborgs bästa lekpark och häng med oss. Föreningen kommer att vara på plats under hela tiden. Plikta parklek ligger i Slottsskogen och närmaste hållplats är Linnéplatsen.

Skara Sommarland

Sommarens stora resa blir till Skara Sommarland. Parken kommer att få ett besök av föreningens medlemmar lördagen den 17 juni. Vi åker gemensamt upp med buss från Göteborg och tillbringar hela dagen i vattenparken. På området finns också ett stort tivoliområde som ingår i entrén så det är bra att plocka ner både bad- och dagkläder i påsen. På området finns också tillgång till grillar och platser där ni kan äta er medtagna picknick. Föreningen bjuder på resa, inträde, fruktpåse samt lunchbiljett. Vuxen som har badande barn ska vara minst 16 år, simkunnig, ombytt och själv kunna ingripa. Vi åker med buss från Göteborg tur och retur. Vi möts upp utanför Hotell First G klockan 08.00 och kommer att resa tillbaka från Skara cirka klockan 18.00 (vi beräknar vara i Göteborg cirka 19.50). Helena och Jeanette från föreningen kommer att finnas på plats hela dagen. Sista anmälningsdag är måndag den 5 juni!
När: Lördagen den 17 juni
Tid: Samling klockan 08.00 – kom i tid då bussen endast kan stå parkerad i max 10 minuter.
Var: Utanför Hotell First G (centalstationen)