Nu har vi kommit in i årets regningaste månad – november. I skrivande stund är det snart novemberlov för alla skolbarn och föreningen har nöjet att bjuda på både biobesök och Universeum under veckan. Vi är också väldigt glada över att många av de restriktioner som vi har levt med nu är på väg att försvinna.

I ett samarbete med Nette Strunge – utbildad fysioterapeut och kroppsorienterad traumaterapeut – erbjuder vi medlemmar kostnadsfri enskild behandling. Nette har under många år arbetat med psykisk ohälsa och återhämtning efter stress och trauma.
Kroppen är central för läkningen efter trauma och du kommer att få arbeta med olika kroppsliga övningar i kombination med samtal. Många är hjälpta av att få förklaringar till varför kroppen reagerar som den gör när vi är med om traumatiserande upplevelser. Anmäl ditt intresse via telefon eller mejl till oss så berättar vi mer. Tillgången på platser är begränsad och det kan eventuellt finnas viss väntetid.

Höstens Onsdagsträffar är i full gång och vi har planerat aktiviteter som vi tror uppskattas av många. Träffarna är en del av föreningens stödjande verksamhet för anhöriga. Tanken bakom träffarna är att komma ut i ett positivt sammanhang och uppleva en känsla av gemenskap och samhörighet tillsammans med andra. Vi börjar alltid med en gemensam lunch klockan 11.30 och genomför sedan någon form av aktivitet.
Höstens datum: 10/11 – lunch och keramikmålning
8/12 – julbord på Restaurang River

Välkommen till Fredagsfrukost tillsammans med oss i vår lokal. Vi startar klockan 8.30 med färskt bröd, flingor, yoghurt, frukt och smaskiga pålägg. Under frukosten ges du möjlighet att prata om livets glädjeämnen och utmaningar under trygga former.
Höstens datum: 26/11

Våra Tisdagspromenader fortsätter under hela terminen. Att vara ute i friska luften och långsamt promenera skapar positiva energier i både kropp och själ. Tisdagar klockan 13.00 träffas vi vid Linnéplatsen och tar en promenad tillsammans. Om vädret tillåter tar vi en gemensam fika utomhus.

Äntligen kan vi välkomna stora och små till föreningens traditionsenliga julkalas. Som alltid kommer alla barn att få varsitt pepparkakshus och tillgång till mångder av olika sorters huspynt och dekorationsmöjligheter. Medan barnen pyntar bjuder vi på glögg och pepparkakor till er. Det kommer också bjudas på julinspirerande tilltugg och för alla barn finns det julmust, varmkorv och julklapp. I år kommer vi att vara i en större lokal vilket innebär att vi kommer att kunna hålla ett säkert avstånd till varandra.

Årets föreställning på Lisebergsteatern är; Pippi Långstrump firar jul. Följ med Pippi, Tommy, Annika, Prussiluskan och poliserna Kling och Klang på ett roligt juläventyr i bästa Astrid Lindgren anda med mycket skratt, sång och dans. Ingen har väl beskrivit julen så som Astrid Lindgren med bilder av förväntan, sprittande glädje och skönhet som väcker julkänslorna hos både stora och små.

Vill du gå på stödgrupp till våren? Vi tar nu in intresseanmälningar till stöd- och samtalsgrupp för anhöriga som vi hoppas kan starta upp till våren. Anmäl ditt intresse här: info@atsubgbg.nu

Läs hela nyjetsbrevet här och hur du anmäler ditt intresse: nyhetsbrev 211029