Stödgrupper, Bokmässa, Universeum, Onsdagsträffar och föreläsningar. Listan är lång på vad som händer under hösten utöver den ordinarie stödjande verksamheten. Givetvis är allt kostnadsfritt. Anmäl dig genom att ringa 031- 20 99 49 eller mejla till info@atsubgbg.nu

Onsdagsträffar:
Vi börjar alltid med en gemensam lunch klockan 11.30 och genomför sedan någon form av aktivitet. Detta är helt kostnadsfritt men vi ser gärna att du är med under hela träffen. Du behöver anmäla dig i god tid för att underlätta planeringen. Första tillfället blir 18 september och då ser vi en biofilm tillsammans. Höstens träffar är inplanerade följande datum: 18/9, 16/10, 13/11, 11/12.

Kvällsgrupp PEPP:
Under hösten provar vi en ny form av stödgrupp med fokus på att må bra och känna kärlek till dig själv. Tillsammans kommer vi att peppa varandra och förstå hur viktigt det är att tänka bra tankar om sig själv och bygga upp sin självkänsla. Detta sker genom samtal och olika övningar tillsammans. Vikommer att utgå utifrån boken ”Min Peppbok – föratt påminna mig själv om att jag är grym!”. Varje deltagare kommer att få ett eget exemplar att fylla i under kursens gång. Vi äter en lättare måltid innan varje träff och ser gärna att du kan komma till varje tillfälle. Följande datum och alltid klockan 17.30-19.00 träffas vi:
3/10, 17/10, 31/10, 14/11.

Dagtid grupp Runda Bordet:
Välkommen till stöd/samtalsgruppen Runda Bordetmed lunchföreläsning och efterföljande gruppsamtaltillsammans med oss och en inbjuden expert. Runda
Bordet kommer att erbjudas tre gånger under hösten. Tillsammans i gruppen får du möjlighet att lyfta dina tankar, erfarenheter och frågor kring olika specifika ämnen samt får stöd och verktyg av föreläsaren. Du väljer själv vilka du vill delta i och måste anmäla dig till varje tillfälle. Vi bjuder på en lättare lunch ochträffas i föreningens lokaler klockan 11.30 och slutar13.30. Övergripande tema under hösten är stress,stresshantering och mindfulness. I skrivande stund är datum ej satta men vi ses i oktober, november och december.

Kvällsföreläsningar:
Tillsammans med Stödcentrum Humlegården erbjuder vi två föreläsningar i oktober. Båda hålls i lokalen Mötesplats, Södra Allégatan 1B (precis vid Järntorget) klockab 18.00 med fika 30 minuter innan start.
Tisdag den 1 oktober – Förluster och sorgebearbetning, psykoterapeut Barbro Lenneér-Axelsson
Tisdag 15 oktober – Kroppsliga strategier för att undvika utbrändhet och sekundärtrauma, fysioterapeut Nette Strunge

Läs mer om innehåll och program föreläsningar höst 2019

Detta är lite av vad som händer i höst – allt och lite till kan du läsa om här: nyhetsbrev-2019-09-01.pdf