Välkommen till en kunskapsfylld eftermiddag kring ämnet barns och ungdomars liv på nätet, chattar och sociala medier – vad de möter och vad de kan utsättas för. Föreläsningen är kostnadsfri men du måste anmäla dig enligt nedan.

Vi börjar eftermiddagen med ett föredrag av kriminolog Maria Dufva. Hon kommer bland annat tala om vad dagens barn och ungdomar möter under sina dagliga vistelser på nätet i allmänhet, sociala medier och Onlinechattar i synnerhet. Vilka brott som ofta begås, vad skall man vara medveten om som användare och förälder till användare. Hur ska man förhålla sig till ungas nätanvändning? Vilka krav är rimliga att ställa? Vilka regler ska gälla? Maria kommer att ge oss många insikter, råd och verktyg kring föräldraskap och internet.

Eftermiddagen kommer sedan att fortsätta med psykolog Jakob Mellander. Fokus på föredraget kommer att vara kring den psykologiska och behandlande biten. Varför söker barn bekräftelse? Vad är det som gör att barn kan bli manipulerade? Hur utvecklas hjärnans olika delar från barn till tonåring? Om ens barn blivit utsatt för övergrepp Online – hur ska vi som föräldrar stötta och trygga på bästa sätt?

När: onsdagen den 7 september klockan 15.00–18.00

Var: Mötesplats, Södra Allégatan 1B (runt hörnet från Järntorget)

Hur: anmäl dig senast den 5 september till lisa@atsubgbg.nu alternativt ring 031- 20 99 49